14.01.2024 

Kerhon tilat Belitopessa alkavat olla lähes valmiita tai lähes niin valmiina kuin niitä on aikomus lähivuotena tehdä. Paljon tulee vapaaehtoisten toiveita sisustuksen ja kalustojen suhteen. Tarvitsemme tänä vuonna vielä työtason/leivontapöydän sekä lisää tuoleja. Jäsenistöltä on tullut aloite hankkia jäsenille nimikkotuolit, jotka he itse kustantavat.  Tiskikoneeseen ei olisi ollut varaa, mutta se kyllä pian täysipainoisen toiminnan alettua huomattiin erittäin tarpeelliseksi. Birgitta Eklundin aloitteesta tiskikonetta varten jäsenistö lahjoitti liki kaksituhatta euroa. Tilassa oli vielä loppuvuoden aikana haasteita, kesän aikana olivat hiiret tehneet tuhojaan, mutta suuremman ongelman aiheutti tukkeutuva viemäri. Se saatiin kuin saatiinkin sitten kuntoon. Näyttämölle sijoitetut karaokelaitteet jouduttiin siirtämään keskelle salia, koska musiikki kuului liian kovaa naapuritaloon lähinnä päiväaikaan. Tilaan on saatu monia toimintoja, juttutupia järjestettiin syksyn aikana useita, myös taidenäyttely ja myyjäiset. Tila muuntuu kätevästi joogasalista tanssilattiaksi ja taas vastavuoroisesti kokoustilaksi tai pelihuoneeksi. Jäsenistö kantaa jo tottuneesti pöydät ja tuolit sivummalle, kun viikko-ohjelma sitä edellyttää. Tämä vuosi keskitytään järjestämään mahdollisimman paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja toivotaan, että klubikahvilamme vetää mukavasti porukkaa ja saamme koottua tarvittavat rahat lainahoitomenoihin. 

M.Raute


10.10.2023 

Vuosi sitten 13.10. saimme avaimet käteen Suomikerhon uuteen kerhotilaan. Nyt tila on niin valmis kuin se tällä hetkellä on mahdollista. Tänään on avoimet ovet kaikille, tervetuloa tutustumaan paikan päälle. Valokuvissa näet ensin alkutilanteen, joissakin vertailukohteena on maaliskuu 2023 eli puoli vuotta remontin alkamisen jälkeen ja lopuissa lokakuu 2023 eli remontin valmistumisen aikaan otetut kuvat. Työtunteja on tehty lukuisia loka-huhtikuun aikana. Tämän vuoden syyskuussa on työtä jatkettu ja mm tilaan asennettu keittiö ja se on jo toiminnassa. Jo keväällä tilaa käytettiin teatteriesityksiin, karaokeen ja muihin tilaisuuksiin. Lokakuussa ensimmäinen tilaisuus oli Onni-peli, joka keräsi kymmenkunta osallistujaa, karaoke saman verran. Tästä jatkamme, kerhon toimitila olkoon meidän kaikkien yhteinen kokoontumistila. Tila on avoinna juhlapyhiä lukuunottamatta tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 10-15.  Aina on tarjolla kahvia ja kahvileipää, virvokkeita, viiniä ja olutta. Kahvila/ravintolaa hoitaa vapaaehtoisten joukko, tarjottavat leivotaan omassa keittiössä nekin vapaaehtoisten voimin samoin tilan siivous hoidetaan talkoilla. Mukaan vapaahetoisiin mahtuu vielä lisää. 

Tilassa voit katsella Suomen television ohjelmia Elisa-viihteen kautta, jopa Formulakisat näkyvät. 

Kerhotilan viralliset avajaiset pidetään marraskuun 18. päivä, ilmoittelemme siitä myöhemmin. Kerhotilassa tulee olemaan joogaa, käsityökerhon, samoin taidepiirin ja lukupiirin kokoontumisia, espanjan opetus alkaa marraskuun puolessa välissä. Juttutupaa, kirjailijavierailijoita, esiintyviä taiteilijoita tulee paikan päälle talvikauden aikana. Kerhotilamme on ollut jo lähes kolme viikkoa käytössä. Keskeneräisenä, sähköttömänä kylläkin. Belitopessa pystyy kyllä järjestämään monenmoista tilaisuutta. Teatterilava ja esirippu/verhot saatiin ennen ensi-iltaa valmiiksi, mentalisti Pete Poskiparta sai kunnian ottaa sali käyttöön. Lattia konepestiin ja teatteriesitykset vietiin läpi täysille saleille. Valitettavasti valoja ei saatu, vessoissa oli välkkyvät irtovalot, työvaloilla valaistiin näyttämö, mutta siitä selvittiin. Teatteriesitysten jälkeen on jo pidetty harjakaiset talkooporukan voimin, karaoketanssit ja juttutupa. Sähkö pitäisi kytkeä torstaihin 16.3. mennessä. Se on kolme kuukautta myöhemmin kuin itse kuvittelin. Kevään ja alkusyksyn aikana tilassa täällä kesää viettävät paikkaavat lattioiden kolot, rakennusvastaava asentaa keittiön, yhdessä viimeistellään ovenkarmit ja järjestetään varasto uudelleen. Ehkä on tarpeen rakentaa vielä lisää varastotilaakin. Kahvilan myyntitiski asettuu paikalleen syksyn alkaessa ja siinä vaiheessa voidaankin katsoa tilan olevan valmis. Taloudellisesti olemme pystyneet tilassa järjestettyjen tapahtumien kautta kartuttamaan kerhon kassaa, jotta kesän ajan kuluista selvitään vaikka tulopuolelle ei ennen syksyä juurikaan euroja tipahtele. Toivotaan, että tilasta tulee yhteinen olohuoneemme. Viisi kuukautta tasan on aikaa kulunut siitä, kun saimme avaimet kouraan. Töitä on tehty paljon, rutistus on ollut kova. Nyt voimme nauttia saavutuksista. Tervetuloa Belitopeen. 

Maria Raute, puheenjohtaja

Remontointi etenee hitaasti, mutta toivottavasti varmasti. 

Hyvin usein minulta kysytään, että koskahan on avajaiset. Remontointihan kestää kauemmin mitä ennakkoon ajateltiin. Olemme hallituksessa päätyneet järjestämään viralliset avajaiset vasta syksyllä, koska kutsujen lähettäminen ja ohjelman kokoaminen vie aikaa. 

Remontti ei ehkä kaikkien kävijöiden mielestä etene, mutta kyllä siellä joka päivä jotain tapahtuu. Kolme ulkopuolista firmaa työskentelee, mutta kovin satunnaisesti, koska heillä on työkohteita useampia. Sähkömiehet ovat saaneet asennettua jo vessojen valaisimet, muutama valaisin on jo Belitopen katossakin. Sähköä vain ei vielä ole kytketty, koska valaisimia ei ole asennettu. Valaisimien matka kesti pitkään, useita viikkoja, mutta nyt ne jo ovat saarella ja osa niistä on jo kerhon tiloissa. Sähkötöiden lopputarkastus on tehty ja hyväksytty. Ilmastointifirma teki tänään 30.1. työnsä päätökseen. Vielä on osa LVI-töistä tekemättä. Vessojen välikatot on tehty, toisen vessan ovi odottaa vielä paikalleen asennusta. Myös sisäovien saaminen kesti viikkoja. Varaston hyllyt on saatu talolle viime viikolla ja niiden kiinnittäminen alkaa tällä viikolla. Se on hyvin ratkaiseva vaihe, koska pääsemme siirtämään tavarat varastoon omille paikoilleen. 

Kirjastoporukka on tyhjentänyt tänään osan kirjaston hyllyistä, koska ne oli sijoitettava uudelleen. Tämä siksi, että tilaan rakennetaan näytelmäkerhon näytöksiä sekä tulevia tapahtumia varten koroke. Korokkeen pitäisi olla valmis parin viikon kuluessa. Lattiassa on vielä paikattavia kohtia. Iso vaatekaappikin saatiin noudettua viime viikolla. Sisäänkäynnissä oleva vanha nostettava ovi vaihdetaan uuteen, kunhan nyt joku asentaja sen osasi mitata. 

Toimisto on avoinna, siellä voi käydä asioimassa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Poikkeus on torstai 2.2. jolloin toimisto on kiinni. Kirjoja voi palauttaa, mutta myös lainata. Kaikkina edellä mainittuina aukioloaikoina. 

Tilassa toimii näytelmäkerho, joka harjoittelee kolme kertaa viikossa. Lisäksi siellä pidetään espanjan tunteja maanantaisin ja perjantaisin. Lukupiiri kokoontuu myös Belitopessa. Kaikki tämä keskeneräisyys vaatii kärsivällisyyttä ja välillä ilmastointi- tai sähköfirma tulee porailemaan, just silloin kuin heitä vähiten odottaisi. 

Tapahtumia rupeamme siellä järjestämään heti,  kun lattia saadaan tyhjätyksi laatikoista ja työkaluista, mutta edelleen tila on rakennustyömaa. 

Maria Raute

puheenjohtaja


Kuulumisia remontin keskeltä:

Suunnitelmissa oli jonkin sortin joulutauko niinkuin perinteisesti on kerhon toiminnassa ollut, mutta kyllä tämä pöhinä taitaa jatkua heti joulupäivän jälkeen. Remonttitilanne Belitopessa on sellainen, että vettä, ilmastointia eikä sähköä vielä ole, vessan kalusteet sekä sisäovet puuttuvat. Vesisopimus on viime viikolla tehty ja maksettu vesimittarin asennusta myöten. Saimme tiedon, että valaisimet ovat lähteneet Ranskasta ja jo kohta Madridissa...madre mia...mitenkähän joululiikenne sotkeekaan niiden perille pääsyä. Sähkön kytkeminen vaatii valaisimien paikalleen asettamisen ja lopputarkastuksen. Ovet vessaan ja toimistoon sen sijaan ovat saapuneet paikkakunnalle, eihän siihenkään mennyt kuin kuusi viikkoa. Saamme ne keskiviikkona jo Belitopeen. Ja vessojen kalusteet (lavuaarit, hanat ja istuimet) ovat myöskin jo paikkakunnalla ja ensi viikolla ehkä jo asennetaan paikoilleen. Ilmastointilaitteet myös jo tulossa Belitopeen ensi viikon aikana. Tämähän kuulostaa jo perin hyvältä, mutta ihan pikkasen laitetaan jäitä hattuun. Ei ehkä aina mene kuin Strömsöössä tai jos menee, niin sekä ilmastointi että vesi ovat jo valmiina ennen vuoden vaihdetta. Toimiston muutto on edessä 28.12. Tervetuloa talkoisiin, muuttoauto ei pääse enää lähelle toimistoa, joten kantomatkaa on jonkun verran. 

Näin puheenjohtajan roolissa voin todeta, että kyllä tilan osto, sen muuttaminen tarpeisiimme ja tavaroiden muutto keskeneräisiin tiloihin on vaatinut paljon. Sydämestäni olen kiitollinen tälle mahtavalle porukalle, joka kerta toisensa jälkeen tulee talkoisiin. On ollut maalareita, muuttoporukkaa, siivousporukkaa, raivausporukkaa - oikein tekemisen meininkiä. Ja olisittepa nähneet kirjastoporukan työn touhussa, meissä on kyllä semmoinen tahtotila nyt, että tästä tilastahan rakentuu meille mitä mahtavin oma harrastustila.

Vaikkakaan tila ei vielä ole käytössä on kerhon näytelmäkerho harjoitellut siellä (pölyn keskellä) jo muutaman viikon, kolme kertaa viikossa. Todella sitoutunut porukka mukana toteuttamassa iso produktiota. Mehän saamme tilaan rakennettua oman teatterinkin, kun niin halutaan.

Jouluaatoksi otamme tilan hetkelliseksi käyttöön, koskapa itse joulupukki tulee vierailemaan. Olemme pukeneet osan kerhon tilasta jouluiseen asuun, joulupukki jakaa lahjoja lapsille ja kerhon kuoro esiintyy. 

Maria Raute

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Joulukuun 12. päivä ollaan jo sen verran pitkällä, että vaihtolava tilataan toista kertaa ja nyt lähtee loputkin rakennusaikaiset roskat ja rakennusjäte. Sitä varten odotetaan talkooväkeä paikalle. Kunhan tavarat on lavalla, alkaa tilassa siivoaminen siten kuin se ilman vettä on mahdollista. Vesimittaria vielä odotellaan, lisäksi wc-istuimet ja lavuaarit ovat vielä kaupassa. Hätäuloskäynti on jo valmis ja palo-ovetkin lähes paikoillaan. 

Tiistaina on toinen isompi rykäisy, kun kerholle lahjoitetut pöydät ja tuolit tuodaan tilaan, samoin astiat. Kaappeja ei ole vielä nimeksikään, koska tilaan ajateltu keittiö on sekin vielä palasina kaupan hyllyllä. 
Pikkuhiljaa tai sitten ripeästi tässä on edistytty. Lokakuun 14. päivä tehtiin kauppakirjat, että aika rivakkaa tahtia kuitenkin. Maalia on levitetty 50 litraa, sähköjohtoja metritolkulla samoin vesiputkia. 

Viikolla 50 saattaa jo kirjoja varten olevat hyllyt löytää paikkansa. Kirjasto asettunee tilaan viikon loppuun mennessä. Viikolla 51 pääsee sisustusryhmä pohtimaan miten kalusteet sijoitetaan.  Samalla viikolla on jo tarkoitus pitää pienimuotoiset harjakaiset. Jouluaattona on pukinpaja sen verran valmiina, että pukkikin tulee Belitopeen. 

Remontin eteneminen ja tehdyt toimenpiteet sekä kustannukset

Tässä välillä taas päivitystä kerhotilan remontin etenemisestä. Jäsenistön keskuudesta on kuulunut sellaistakin, että hallitus on tietämätön ja osaamaton. Ihan pieni vähemmistöhän tämmöistä kertoilee, mutta kummallisiin väitteisiin haluan ehdottomasti tehdä oikaisuja. Me olemme edenneet täysin suunnitellusti, arviomme kustannuksista oli noin 17.000 euroa, mutta kuten aiemmin kerroin, teimme päätöksen käyttää putkitöihin perehtynyttä ja erityisesti Belitopen putkistoon perehtynyttä yritystä, putkitöiden osuus on noin 4.000 euroa. Varasimme tilaan myös kaksi lämminvesivaraajaa. Näin emme juoksuta lämmintä vettä vessasta keittiöön tai päinvastoin, jolloin vettä kuluisi enemmän. Remontin alkuvaiheessa oli tarpeen myös miettiä riittääkö tilassa ilma. Oletamme, että samaan aikaan tulee olemaan paikalla useita kymmeniä ihmisiä, joten päädyimme ilmastoinnin asentamiseen. Emme laittaneet ilmalämpöpumppua, vaan paikallinen ilmastointifirma ehdotti, että otamme paremman ratkaisun - korvausilma otetaan ulkoa. Tämäkin päätös nosti kustannuksia vajaalla kolmella tuhannella. Viranomaiset edellyttivät myös varauloskäynnin rakentamista, joten jo umpeen muurattu oven läpi avataan uudelleen ja yllätys, yllätys - palo-ovia pitää asentaa kaksi. Varauloskäynti johdattaa Belitopen käytävälle, joten paloturvallisuus on huomioitu. Vanhan vessan kalusteet heitimme jo kaatopaikalle ja molempiin vessoihin hankitaan uudet. Kustannukset remontista ovat nousseet 23.000 euroon. Tämä ei 310 neliön tilassa vielä ole isokaan remontti, putki-ja sähkötöihin on hyvä sijoittaa nyt sen sijaan, että niitä ruvettaisiin remontoimaan vuoden-kahden kuluttua. Olemme myös remonttiryhmän kanssa halunneet lisätä sähkön määrää. Tilaan tulee varaajat, ilmastointi, kylmäkaappi, äänentoistolaitteet, musiikkilaitteet, tiskikone - on parempi varustaa tila riittävällä määrällä sähköä. Pääosoin mittava talkootyö ja asioiden valmistelu on saanut kiitosta. 

Maria Raute

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Tärkeä hetki kerhon historiassa - puheenjohtaja Maria Raute allekirjoittaa kauppakirjaa.
Avainten ja shekin luovutus

Lahjoituksia kerholle on tullut 14.10.2022 mennesssä 95 kpl, 6765 € (20 - 600 € arvoisia). Tuhannet kiitokset kaikille avustanne!

Jäseniä kerholla on 658 - joten varmastikin vielä lahjoituksia tulee lisää. Jokainen euro on tervetullut.

Tila on nyt vihdoinkin saatu ostettua ja nyt alkaakin hyvin pian remontti ja sisustus. Ajautuksena on tehdä viihtyisä olohuone, jonne myös iso TV tulisi saada hankittua, näin pääsemme yhdessä katsomaan esim talven hiihtokisoja.

Esteet on kaadettu, kohta notaarille

Olemme läpäisseet Rahanpesun ehkäisy (PBC) -määräykset! Nyt viimeinkin voimme tehdä notaarilla kaupanvahvistuksen. Toivottavasti ensi viikon alussa. Kunhan meillä on avaimet käsissämme, aloitamme remointoinnin heti. Tarvitsemme vapaaehtoisia maalaustöihin ja muuhun remontin tekemiseen. Lisäksi tarvitsemme muuttoon apuja, muuttopäivä on 28.10. Muuton tekee ulkopuolinen firma, mutta sitä ennen kaikki kesäsäilytyksessä olevat matkalaukut on siirrettävä toimistoon, kaikki kerhon tavarat tulee pakata ja loppusiivous tehdään viikonloppuna 29.-30.10. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi toimistolle, kiitos!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kerhotilan hankinnan eteneminen

Tiedotan tilahankkeesta yleisesti kaikille sen sijaan, että informoisin vain jäseniä syystä, että ilmeisesti on jäseniä, jotka ovat unehuttaneet, että kuinkas tuonne jäsensivustolle pääseekään. 

Tila, jota olemme ostamassa vaatii remontointia, aivan ensiksi siellä on poistettava kaikki vanhat sähköpiuhat ja pistorasiat, sähkökaapit etc ja asennettava uudet. Valaisimia lisäillään sitten tarpeen mukaan. Urakan tulee tekemään paikallinen yritys. Tilaan on rakennettava toinen vessa, toimistotila ja opetus/kokoustila. Nykyisestä toimistosta siirretään keittiö ja vielä tarvitaan siivousvälineille varastoa. Lisäksi tilaan rakennetaan varastotiloja. Muuten tila on suunniteltu jätettävän mahdollisimman avoimeksi, jotta siellä voi harrastaa esim joogaa, tanssia, järjestää kokoontumisia, juhlia, jäseniltoja jne. Kirjaston kirjat hyllyissään kiertävät tilan seinustoilla.

Mikäli joukossamme löytyy sisustussuunnittelijaa, ottaisimme avun vastaan kiitollisina. Kerhon jäsenet tekevät nyt talkootöitä ja rakennustöihin käytämme ammatti-ihmisiä vain niissä kohteissa, jota emme voi itse tehdä. 

Lokakuun loppupuolella alkaa iso muuttoruljanssi. Uudet tilat eivät vielä ole siinä mallissa, että sinne voisi suoraan ruveta sisustamaan vaan kaikki kerhon varastoissa olevat tavarat, kalusteet, kirjat, kirjahyllyt siirretään kuitenkin tilaan ja marraskuun aikana ne vasta saadaan paikoilleen. Myös kaikki kerholaisten matkalaukut ja kassit, joita ei haeta ennen lokakuun loppua siirretään Belitopeen. Tämä muutto, jossa siirretään parikymmentä hyllyä ja tuhansia kirjoja, kymmeniä matkalaukkuja, kalusteita ja kerhon omaisuutta, vaatii paljon työväkeä, joten toivomme, että mahdollisimman moni on käytettävissä. Aiomme käyttää whatsApp - sovellusta, jotta talkooväkeä saadaan koordinoitua molempiin paikkoihin riittävä määrä. Muutossa joudumme turvautumaan muuttofirmaan, tarvitsemme muuttolaatikot ja kuljetuskaluston sitä päivää varten. 

Marraskuussa ne harrastepiirit, jotka tarvitsvat sisätilaa, toimivat yhteistyökumppanien tilossa tai ovat taolla. 


Kerho vetoaa sekä jäseniin että ei-jäseniin saadaksemme lahjoituksia

Monikymmenvuotisen haaveen toteutuminen on innoittanut useita jäseniä lahjoittamaan kerhon tilille yhteensä jo 6.555 euroa. Mahtava määrä. Summat ovat vaihdelleet 20 eurosta peräti 600 euroon. Näistä suurkiitokset, jo tässä vaiheessa. 

Kerhomme tili on ES26 3076 0470 9827 1078 5524

Lainaajien nimiä emme halua julkaista, lahjoittajien nimiä voidaan kirjoitella vaikkapa kerhotilan ilmoitustauluun, jos henkilöt niin haluavat. Sopivassa tilanteessa joka tapauksessa varmaankin löydämme tavan, jolla kerho voi osoittaa kiitollisuutensa. Lahjoitussummalla ei ole merkitystä siihen, miten kiitollisuuttamme osoitamme kullekin.

Mikäli siis tililtäsi löytyy summa, jonka haluat tämän yhteisen tilan ostamiseksi kerholle antaa, siitä etukäteen suuret kiitokset. Maksaessasi lahjoituksen, muista merkitä viestikenttään lahjoitus.

Ostotarjous Belitopesta tehty ja hyväksytty

Tenerifen Suomi-kerhon toiminnassa on nyt tapahtumassa yksi historiamme tärkein askel. Kerho on vuosia etsinyt omia tiloja ja nyt olemme tositilanteen edessä. Vuokraamamme tilat on myyty ja meidän on oltava ulkona 1.11. mennessä. Sopivat ja riittävät tilat ovat löytyneet, kiitos toimistonhoitajamme Heidi Björk. Hänen avustuksellaan tein ostotarjouksen tilasta ja ostotarjous on tänään hyväksytty. Tila käsittää 310 neliöä ja lisäksi 30 neliöä piha-aluetta. Tila sijaitsee Pez Azulin ja Valle Sol:n välissä vastapäätä Casablancaa, Edif. Palmeran takana. Hinta oli alunalkaen 160.000, mutta tippui 143.000 euroon. Tekemäni ostotarjous oli 125.000 euroa ja se on hyväksytty. Ostaaksemme tilan tarvitsemme lainaa ja sekin on järjestyksessä, osa kerhon jäsenistä lainaa kerholle tarvittavan summan kohtuullisin ehdoin. Kauppasumman lisäksi täytyy maksaa korot ja notariaattikulut ja tila vaatii sähkötöitä ja pintaremonttia. Nyt on viimeinen tilaisuus sijoittaa olemassa olevat varat omaan kiinteistöön eikä enää lähdetä vuokraamaan uusia tiloja. Lisäksi kerhon jäseniltä lainatulla rahalla on myös joustomahdollisuuksia. Aiemmin jäsenistö ei ole hyväksynyt tilan hankintaa lainoituksella, mutta tällä kertaa lainan antajina ovat omat jäsenet. Yleiskokous hyväksyi 4.10. hallituksen ehdotuksen, että tilan osto rahoitetaan osin jäseniltä otettavilla lainoilla. Päätös oli yksimielinen.  Alla kuvia tilasta. Kiinteistön osoite on Calle Sebastian Padrón Acosta 6, mutta kulku on Avenida Marques Villanuevan puolelta, ravintola Paso Doblen vierestä.