Uusien tilojen hankinta

Yleiskokous koolle päättämään lainoituksesta

Tilan ostaminen tarkoittaa myös lainan ottamista, kerhon hallitus ehdottaa, että lainaamme jäseniltä riittävän summan, että saamme kaupat tehtyä ja remontin aloitetuksi. Kerholla on omaa rahaa, mutta ei riittävästi, siksi hallitus päätti kutsua yleiskokouksen koolle, kokous pidetään PezAzulissa 4.10. klo 14. Sitä ennen on mahdollisuus tutustua ostettavaan tilaan Edificio Belitopessa. Tarkempia tietoja lainoista, koroista ja muusta kokouskutsussa. Katso video alta, jollet pääse tutustumaan tilaan tiistaina. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kerhotilan hankinnan eteneminen

Tiedotan tilahankkeesta yleisesti kaikille sen sijaan, että informoisin vain jäseniä syystä, että ilmeisesti on jäseniä, jotka ovat unehuttaneet, että kuinkas tuonne jäsensivustolle pääseekään. 

Tila, jota olemme ostamassa vaatii remontointia, aivan ensiksi siellä on poistettava kaikki vanhat sähköpiuhat ja pistorasiat, sähkökaapit etc ja asennettava uudet. Valaisimia lisäillään sitten tarpeen mukaan. Urakan tulee tekemään paikallinen yritys. Tilaan on rakennettava toinen vessa, toimistotila ja opetus/kokoustila. Nykyisestä toimistosta siirretään keittiö ja vielä tarvitaan siivousvälineille varastoa. Lisäksi tilaan rakennetaan varastotiloja. Muuten tila on suunniteltu jätettävän mahdollisimman avoimeksi, jotta siellä voi harrastaa esim joogaa, tanssia, järjestää kokoontumisia, juhlia, jäseniltoja jne. Kirjaston kirjat hyllyissään kiertävät tilan seinustoilla.

Mikäli joukossamme löytyy sisustussuunnittelijaa, ottaisimme avun vastaan kiitollisina. Kerhon jäsenet tekevät nyt talkootöitä ja rakennustöihin käytämme ammatti-ihmisiä vain niissä kohteissa, jota emme voi itse tehdä. 

Lokakuun loppupuolella alkaa iso muuttoruljanssi. Uudet tilat eivät vielä ole siinä mallissa, että sinne voisi suoraan ruveta sisustamaan vaan kaikki kerhon varastoissa olevat tavarat, kalusteet, kirjat, kirjahyllyt siirretään kuitenkin tilaan ja marraskuun aikana ne vasta saadaan paikoilleen. Myös kaikki kerholaisten matkalaukut ja kassit, joita ei haeta ennen lokakuun loppua siirretään Belitopeen. Tämä muutto, jossa siirretään parikymmentä hyllyä ja tuhansia kirjoja, kymmeniä matkalaukkuja, kalusteita ja kerhon omaisuutta, vaatii paljon työväkeä, joten toivomme, että mahdollisimman moni on käytettävissä. Aiomme käyttää whatsApp - sovellusta, jotta talkooväkeä saadaan koordinoitua molempiin paikkoihin riittävä määrä. Muutossa joudumme turvautumaan muuttofirmaan, tarvitsemme muuttolaatikot ja kuljetuskaluston sitä päivää varten. 

Marraskuussa ne harrastepiirit, jotka tarvitsvat sisätilaa, toimivat yhteistyökumppanien tilossa tai ovat taolla. 


Kerho vetoaa sekä jäseniin että ei-jäseniin saadaksemme lahjoituksia

Uusista tiloistamme oli tarkoitus maksaa maanantaina 12.10. varausmaksu, mutta sopimuksessa oli eriävä näkökulma myyjällä ja meillä siitä, mitä veroa kaupasta maksetaan. Tämä johti siihen, että sopimus rukataan uusiksi, mutta tila on edelleen meille varattuna. Myyjä haluaa nähdä ennen ostopäivää, että meillä varmasti on rahat tilillä ja me taas haluamme nähda todisteet siitä, ettei tilaa rasita mikään maksamaton erä tai velka. Menemme yhdessä kirjanpitäjämme kanssa notaarille lokakuun alkupuolella. Myyjä haluaa myös selvityksen että rahamme eivät ole pestyjä. Koska olemme maksamassa osan kauppasummasta lainarahalla, joutuu lainaaja(t) valitettavasti myös todistamaan rahojensa alkuperän. Tämä tuo vähän mutkia matkaan, kirjanpidon osalta ei vaadita suurempia todisteluja, mutta lainanantaja joutuu esittämään tiliotteet ja verotuspäätökset yms. Tämän voisimme välttää, jos tilillämme olisi pelkkiä lahjoituksia ei lainaksi otettua rahaa. 


Monikymmenvuotisen haaveen toteutuminen on innoittanut useita jäseniä lahjoittamaan kerhon tilille yhteensä jo 5.000 euroa. Mahtava määrä. Summat ovat vaihdelleet 20 eurosta peräti 600 euroon. Näistä suurkiitokset, jo tässä vaiheessa. Nämä olisivat riittäneet, jos tuota kauppasummaa ei nyt rukattaisi. Mutta se nousee ehkä 2.500-3.000 euroa, siksi me edelleen vetoamme jäsenistöön, jotta allekirjoitushetken saldo näyttää riittävää summaa ilman, että tilillä on näkyvissää lainoja, joiden alkuperät täytyy erikseen selvittää kunkin lainaajan osalta.

Kerhomme tili on ES26 3076 0470 9827 1078 5524

Lainaajien nimiä emme halua julkaista, lahjoittajien nimiä voidaan kirjoitella vaikkapa kerhotilan ilmoitustauluun, jos henkilöt niin haluavat. Sopivassa tilanteessa joka tapauksessa varmaankin löydämme tavan, jolla kerho voi osoittaa kiitollisuutensa. Lahjoitussummalla ei ole merkitystä siihen, miten kiitollisuuttamme osoitamme kullekin.

Mikäli siis tililtäsi löytyy summa, jonka haluat tämän yhteisen tilan ostamiseksi kerholle antaa, siitä etukäteen suuret kiitokset. Maksaessasi lahjoituksen, muista merkitä viestikenttään lahjoitus.

Ostotarjous Belitopesta tehty ja hyväksytty

Tenerifen Suomi-kerhon toiminnassa on nyt tapahtumassa yksi historiamme tärkein askel. Kerho on vuosia etsinyt omia tiloja ja nyt olemme tositilanteen edessä. Vuokraamamme tilat on myyty ja meidän on oltava ulkona 1.11. mennessä. Sopivat ja riittävät tilat ovat löytyneet, kiitos toimistonhoitajamme Heidi Björk. Hänen avustuksellaan tein ostotarjouksen tilasta ja ostotarjous on tänään hyväksytty. Tila käsittää 310 neliöä ja lisäksi 30 neliöä piha-aluetta. Tila sijaitsee Pez Azulin ja Valle Sol:n välissä vastapäätä Casablancaa, Edif. Palmeran takana. Hinta oli alunalkaen 160.000, mutta tippui 143.000 euroon. Tekemäni ostotarjous oli 125.000 euroa ja se on hyväksytty. Ostaaksemme tilan tarvitsemme lainaa ja sekin on järjestyksessä, osa kerhon jäsenistä lainaa kerholle tarvittavan summan kohtuullisin ehdoin. Kauppasumman lisäksi täytyy maksaa korot ja notariaattikulut ja tila vaatii sähkötöitä ja pintaremonttia. Nyt on viimeinen tilaisuus sijoittaa olemassa olevat varat omaan kiinteistöön eikä enää lähdetä vuokraamaan uusia tiloja. Lisäksi kerhon jäseniltä lainatulla rahalla on myös joustomahdollisuuksia. Aiemmin jäsenistö ei ole hyväksynyt tilan hankintaa lainoituksella, mutta tällä kertaa lainan antajina ovat omat jäsenet. Tulemme kutsumaan yleiskokouksen koolle tämän päätöksen tekemiseksi, jotta toimimme oikein. Kokous on pidettävä viimeistään 4.10.2022, jotta kauppakirja voidaan vahvistaa määräpäivään mennessä eli 6.10. Kerhon jäseniä on saarella jo tuolloin riittävä määrä, jotta kokous on päätösvaltainen. Voitte antaa valtakirjanne jollekin, jonka tiedät osallistuvan kokoukseen. Alla kuvia tilasta. Kiinteistön osoite on Calle Sebastian Padrón Acosta 6, mutta kulku on Avenida Marques Villanuevan puolelta, ravintola Paso Doblen vierestä. 

On jo pari vuotta ollut tiedossa, että toisen kerroksen kerhotilamme Calle Iriartella on ollut myynnissä. Myynti on nyttemmin toteutunut ja uusi omistaja tietojemme mukaan ei tule jatkamaan vuokrasopimusta kanssamme. Tilan tulee olla tyhjä 1.11.2022 mennessä.

Tämä tarkoittaa, että akuutti asiamme on löytää uudet tilat, ja viimeistään nyt omat kerhotilat. Vaihtoehtoja on tiiviisti kartoitettu. Sopivan kokoisia ja rahoituksellemme käypiä ei ole helppo löytää. Yksi paikka, jota ajattelimme keskustasta, on jo varattu, mutta pari kelpaavaa on vielä neuvottelun alla. Toinen näistä on mm. 310 neliön tila hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Siihen mahtuisi kaikki ajateltavissa olevat mahdollisuudet.

Nyt on jokaisen jäsenen tuki tarpeen. Rahoituksemme on järjestyksessä, sillä tarpeeksi moni kerholainen on lupautunut myöntämään lainaa ja kerholla on rahaa kassassa. Mutta, jotta lainamäärä pysyisi mahdollisimman alhaisena, myös kaikki muu rahallinen avustaminen on tervetullut. Sen lisäksi, jos saamme alkusyksyn aikana tilat, niin ensi talven aikana meillä kaikilla on hieno mahdollisuus tilojen kunnostamiseen, sisustamiseen, harrastamiseen ja mukavaan yhdessäoloon.