Hyvä tietää

Negatiivista testitulosta ei edellytetä Suomen kansalaisilta

Negatiivista koronatestitulosta ei edellytetä Suomen kansalaisilta, Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta, eikä henkilöiltä, joiden maahantulon perusteena on välttämätön syy kuten pakottavat perheasiat tai muut pakottavat henkilökohtaiset syyt. Kaikkia matkustajia koskevat kuitenkin tartuntatautilain mukaiset vaatimukset todistusten esittämisestä ja aluehallintovirastojen tekemät päätökset pakollisista terveystarkastuksista.

Suomalaisten matkailijoiden tulee myös huomioida, että vaikka Suomeen pääsee ilman testiä, muilla mailla ja lentoyhtiöillä voi olla omia testivaatimuksia.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Espanja vaatii riskialueilta matkustavilta todistuksen täydestä rokotesarjasta ( (viimeisestä annoksesta kulunut yli 14 vrk), negatiivisesta koronatestistä tai koronavirustaudin sairastamisesta ja siitä parantumisesta.
Kaikkien Espanjan ulkopuolelta lento- tai meriteitse saapuvien matkustajien tulee täyttää sähköinen terveystietolomake joko osoitteessa www.spth.gob.es tai ilmaiseksi ladattavassa SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH -sovelluksessa. Lomakkeen täytettyään matkustaja saa QR-koodin, joka tulee esittää maahantulon yhteydessä.

Koronarokotuksen ajanvaraus 

Mikäli sinun tulee hankkia koronarokotus Teneriffalla, ajanvaraus tehdään lähimmällä terveysasemalla ja mukaasi tarvitset (ellet ole residentti)

1) passin ja passin kopion (A4 kokoisena, ei pienempänä)

2) Eurooppalaisen sairasvakuutuskortin ja siitä kopion

3) Suomen rokotustodistuksen paperisena ja siitä kopion

4) osoitteesi sekä täällä että Suomessa tekstattuna paperille

Tarvitset mukaan myös tulkin, jos et itse osaa tarpeeksi espanjaa. 

Terveysasemalla voi olla jonoja sekä testiin että rokotuksen ajanvaraukseen, jonotusajat voivat kestää, vettä mukaan. 

Ajanvarauksesta saat paperin, jossa sinulle on rokotusaika ja -paikka ja tämä paperi sinulla on oltava mukanasi, kun menet itse rokotukseen sekä Suomen rokotustodistus alkuperäisenä.

Sähköisen rokotustodistuksen saa skannaamalla paperiseksi esim. BelAirin porttia vastapäätä olevassa kopiointiliikkeessä, jossa muutkin asiapaperit saa kopioitua.