Hyvä tietää

Harrasteryhmiin ja muihin kerhon tapahtumiin osallistuminen omalla vastuulla.

Sähköiset reseptit toimivat

Eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja henkilötodistuksen esittämällä voit hankkia Suomessa määrättyjä lääkkeitä Puerto de la Cruzissa ainakin Farmacia Machadossa https://www.facebook.com/FarmaciaSaraMachado/ Apteekki pystyy lukemaan sähköisen reseptin ja koehenkilömme sai hänelle määrätyt lääkkeet. Sen verran eroa voi olla, että ihan samaa lääkettä ei ole, mutta apteekki tarkistaa vastaavuuden ja asiakas saa vastaavan tuotteen. Myös pakkauskoko voi olla erilainen. Jatkamme vielä tutkimusmatkaa ja käymme parissa kolmessa muussakin apteekissa pyytämässä heitä kirjautumaan jo valmiiksi eurooppalaiseen sähköiseen reseptijärjestelmään.

Farmacia Machado

Maria R

Madridin suurlähetystön vastaus mahdollisuuksista saada Teneriffalle konsulipalvelua

Puheenjohtajamme Maria Raute on ollut yhteydessä Suomen suurlähetystöön Madridissa koskien mahdollisia konsulaattipalveluja Teneriffalla. Tätä me talvea viettävät suomalaiset Teneriffalla olemme toivoneet, kuten myös saarella vierailevat suomalaismatkailijat. Konsuli Minna K Niemi Madridista on antanut vastauksen tiedusteluun.

Teneriffalla oli kunniakonsulaatti vuoteen 2012 saakka, joten he ymmärtävät, että meidän suomalaisten keskuudessa herää toisinaan keskustelua konsulipalveluiden saatavuudesta jälleen. Hekin pitävät tärkeänä, että ulkomailla asuville ja ulkomaille muuttaneille on suomalaista konsulipalvelua, vaikkakin palvelut eivät voi olla yhtä laajoja kaikkialla, kuin mitä ne ovat Suomessa. Maamme pyrkii kuitenkin pitämään yllä ja kehittämään palveluja erilaisten tarpeiden pohjalta. Suurlähetystä on iloinen siitä, että määrärahapaineista huolimatta he ovat pystyneet säilyttämään kattavat konsulipalvelut Teneriffan viereisellä saarella Las Palmasissa, jossa meitä palvelee kaksi virkailijaa. Heillä on oikeus mm. myöntää passeja, jota oikeutta ei ole kunniakonsuleilla.

Suomi on arvioinut palvelujen tarpeellisuutta mm. kustannusten, matkailija- ja passimäärien sekä näissä tapahtuvien muutosten perusteella. Esimerkiksi vuonna 2021 Kanariansaarilla vastaanotettiin 180 passi- ja henkilökorttihakemusta, joista yli 50 % tuli Gran Canarialta ja noin 30 % Teneriffalta. Vuonna 2019 Kanariansaarilla kävi noin 240.000 suomalaista matkailijaa. Näistä 50 % matkusti Gran Canarialle ja vajaa 40 % Teneriffalle.

Määrältään suuremman palveluntarpeen ja liikenneyhteyksien vuoksi kunniakonsulaatin sijaintipaikaksi on valikoitunut Las Palmas.

Voinemme todeta, että konsulaatin sijaintipaikka on päätetty ja että Teneriffalle emme ole saamassa omaa konsulaattia näillä näkymin.