Itsenäisyyspäivä 6.12.2023

Eurooppa-aukion tilaisuus jouduttiin sateen uhatessa siirtämään sisätiloihin, kaupungin pormestarin päätöksellä. Emme yhtenä järjestäjistä voineet asiaan vaikuttaa. Valtuustosali oli tähän tarkoitukseen liian pieni, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Pettymys se oli niille, jotka sisälle eivät mahtuneet. Salissa olijat saivat kuitenkin nauttia tunnelmallisesta juhlasta, pormestari ja kunniakonsuli tervehtivät puheesaan juhlivaa Suomea ja suomalaisia. 

Juhlapäivä jatkui kerhon omissa tiloissa Belitopessa. Aluksi seurattiin varsinaista Linnanjuhlien televisiointia, jokainen tuoli oli käytössä ja seisomaankin osa joutui. 

Linnan juhlien jälkeen yleisö sai nähdä kaikki Suomen presidentit, heitä haastattelivat Mirja Pyykkö ja Heikki Kahila. 

Tenerifen Suomi-kerhon 45-vuotisjuhlat ja uuden toimitilan avajaiset 18.11.2023

Ensimmäinen elokuvailta Belitopessa, katsoimme leffan Rakkaani Merikapteeni. Meitähän oli paljon,  yli 40. 

Käsityökerho osallistui Scandinaviska klubbenin kirpputorimyyjäisiin omilla käsitöillään ja näyttävä pöytä heillä olikin. 

Jo kolmannen kerran kokoonnuimme Scandinaviska klubbenin pihalle viettämään iltapäivää kerhon jäsenten kanssa, ohjelmassa musiikkia, kuoron esitys ja yhteislaulua sekä maittavaa paellaa.

Alkusyksystä aloitimme aamukahvittelut kerhon järjestämänä joka toinen maanantai klo 9 ja aina eri paikassa. Tavoitteena tiedottaa tulevista toiminnoista ja tavata muita suomalaisia, samalla myös tutustuttaa heitä eri kahviloihin. 

Edellä kuvia Calderan retkestä. Kuvissa saat tarinan esille klikkaamalla kuvaa.

Ruokaretki El Medanon kautta El Corderoon

Kun retkeillään kerhon piirissä, voi sanoa, että tämän päivän ruokaretki El Medanon-Los Abrigosin kautta ravintola El Corderoon oli mielenkiintoinen paketti, jossa puikoissa oli oppaanamme Riikka Salovaara

Siinä matkan kuluessa Riikka kävi läpi niin saaren historiaa guancheista-viininviljelystä, energialähteistä (esim. tuulivoimalat, aurinkopaneelit!)

Sekä monista, monista asioista, joita mielenkiinnolla koko retkiporukkamme kuunteli!

El Medanossa oli ihmeen tuuletonta, eikä surffareita näkynyt, keltainen lippu liehui ja viivyimme itse kukin haistelemassa rannan fiiliksiä tahoillamme..

Pikainen vierailu pienessä satamakaupungissa Los Abrigosissa, toi meistä varmaan monelle myös tunteen; tännekin voisi tulla viipymään hetken ja nauttia jossakin paikan ravintolassa meren herkkuja!

Bussimatkan jatkui pienellä kierroksella parin golfkentän ympärillä, josta sai makua isoista viheriöistä…

Ja sitten vihdoinkin ravintola Cordero

Ihana paikka-kokemisen arvoinen-palvelu mukavan rauhallista-

Ja ruoka moninaisuudessaan herkullista

Sinne uudestaan

Kiitos myös kivalle porukalle-uusille ja vanhoille ystäville- jäi kiva fiilis

Terttu

NAAPURUSTOPÄIVÄ CHARCON AUKIOLLA 8.10.2022

Naapuruuspäivää vietettiin neljättä kertaa, kerho oli mukana toista kertaa. Tällä kertaa tapahtumapaikkana oli Plaza de Charcon, joka olikin lämpimänä päivänä suht sopiva. Ohjelma  sisälsi Zumbamestarikurssin, paneelin aiheesta naapuruus, kaikenlaisia ​​musiikkiesityksiä ja tarinankerrontaa. Kerhon osastolla oli valokuvia aiheesta juhannus, meillä oli esillä Suomi-aiheisia muitakin kuvia. Avantouinti, porot ja joulupukki herättävät aina mielenkiintoa. Osastollamme soi haitarimusiikkia; polkkaa, jenkkaa ja valssia. Meillä oli myös tanssijoita ja muutaman mukavan valssin lauloivat Velleri ja Risto Laitinen. Risto vei valssiin Ulla Santavuoren. Näkyvyyttä saatiin ainakin mölkkyä opettamalla, kaupungin pormestari Marco Gonzalez oppi nopeasti oikean heittotavan.  

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kerhon Tagananan retki 14.3.2022 alkoi perinteisesti täydellä bussilla Bel Airin retkipysäkiltä. Bussi kuljetti ryhmän pitkin pohjoista reittiä Mercedeksen vuorten kautta subtrooppiseen ja suojeltuun laakeripuumetsään, jossa kuuluisa, pahaminen rikollinen ja vankikarkuri Dámaso Rodríguez Martín "El Brujo" saatiin kiinni ja kiinniotettaessa päätti päivänsä 19.1.1991 piileskeltyään virkavaltaa Anagan tiheissä metsissä karkaamisensa jälkeen. Karmeudessaan kiinnostava tarina, jonka oppaamme Riikka kertoi elävästi monen muun tarinan ohella. Reitti jatkui todella vaikuttavan kiemurtelevasti vihreää puustoa täynnä olevan vuorten lomassa. Ilma oli sateinen ja sumuinen, joka aiheutti pieniä muutoksia matkaohjelmaan. Lyhyt luonnonkävely jätettiin tekemättä, mutta sen korvasi kahvihetki puolimatkassa ja tietenkin ihastuttava Tagananan kylä Aganan niemimaan perällä. Kylässä saattiin nauttia rannikolla olevan Tagananan tyypillisestä kala-ateriasta ja siemailtiin erityisen mielenkiintoista makeaa rosadoa. Paluureitti kulki San Anderesin ja Teresitas-rannan kautta.

Grilliretki La Calderaan 

Torstaina 17.2. lähdimme isolla joukolla La Calderan virkistysalueelle. Kerhon jäsenistä Ari, Sirkka, Satu ja Leena olivat käyneet ostoksilla ja kuljettivat grillimakkarat, puut, juomat ja tykötarpeet etukäteen paikalle. Noin kuusikymmentä oli alunalkaen ilmoittautunut ja Raija järjesti lisäbusseja. Päivä oli aurinkoinen, paikka aivan ihastuttava, osa kävi vaeltamassa lähialueella. Grillimakkarat maistuivat. Mukanamme oli vieraita Fuengirolasta, joten pitihän sitä ystävyysottelu järjestää. Teneriffa oli voitokas sekä petankissa että mölkyssä. Kerholaiset nauttivat toistensa seurassa viiniäkin nauttien, pitkien pöytien äärellä. Aivan täydellinen retkipäivä. 

Suomen historian ensimmäiset aluevaalien ennakkoäänestys järjestettiin Suomi-kerhon toimistossa Puerto de la Cruzissa. Ensimmäisenä päivänä äänestäjiä kävi yli 70.

Itsenäisyyspäivän tilaisuus:  Puerto de la Cruzin kaupungin, Teneriffan seurakunnan ja Suomi-kerhon  tilaisuus virtuaalisena: https://fb.watch/9KPi4bOD-0/

Lyhyt yhteenveto kaupunginjohtajan puheesta: Kaupungin johtaja toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Puerto de la Cruzissa oleville suomalaisille virtuaalisesti, sillä corona on estänyt pitämään perinteellisen yhteisen juhlan, jossa he ovat päässeet kuuntelemaan musiikkiamme sekä tutustumaan kulttuurimme. Terveiset lähetetään kaikesta huolimatta samalla kiintymyksellä kuin aina.

Itsenäisyyspäivänä ei ollut pandemian takia vieläkään mahdollista järjestää isoa tapahtumaa kerhon jäsenille. John Lucas oli kutsunut ystäviään, Suomi-kerhon toimijoita  Sitio Litren puutarhaan coctailtilaisuuteen. Tilaisuus oli hyvin lämminhenkinen, mukana myös konsuli Madridista sekä konsulaatin edustajia Las Palmasista sekä kerhomme nykyisiä ja aiempia aktiiveja.

Kerhon jäsenten ottamia kuvia valokuvauskilpailuun.