Kerhon Tagananan retki 14.3.2022 alkoi perinteisesti täydellä bussilla Bel Airin retkipysäkiltä. Bussi kuljetti ryhmän pitkin pohjoista reittiä Mercedeksen vuorten kautta subtrooppiseen ja suojeltuun laakeripuumetsään, jossa kuuluisa, pahaminen rikollinen ja vankikarkuri Dámaso Rodríguez Martín "El Brujo" saatiin kiinni ja kiinniotettaessa päätti päivänsä 19.1.1991 piileskeltyään virkavaltaa Anagan tiheissä metsissä karkaamisensa jälkeen. Karmeudessaan kiinnostava tarina, jonka oppaamme Riikka kertoi elävästi monen muun tarinan ohella. Reitti jatkui todella vaikuttavan kiemurtelevasti vihreää puustoa täynnä olevan vuorten lomassa. Ilma oli sateinen ja sumuinen, joka aiheutti pieniä muutoksia matkaohjelmaan. Lyhyt luonnonkävely jätettiin tekemättä, mutta sen korvasi kahvihetki puolimatkassa ja tietenkin ihastuttava Tagananan kylä Aganan niemimaan perällä. Kylässä saattiin nauttia rannikolla olevan Tagananan tyypillisestä kala-ateriasta ja siemailtiin erityisen mielenkiintoista makeaa rosadoa. Paluureitti kulki San Anderesin ja Teresitas-rannan kautta.

Grilliretki La Calderaan 

Torstaina 17.2. lähdimme isolla joukolla La Calderan virkistysalueelle. Kerhon jäsenistä Ari, Sirkka, Satu ja Leena olivat käyneet ostoksilla ja kuljettivat grillimakkarat, puut, juomat ja tykötarpeet etukäteen paikalle. Noin kuusikymmentä oli alunalkaen ilmoittautunut ja Raija järjesti lisäbusseja. Päivä oli aurinkoinen, paikka aivan ihastuttava, osa kävi vaeltamassa lähialueella. Grillimakkarat maistuivat. Mukanamme oli vieraita Fuengirolasta, joten pitihän sitä ystävyysottelu järjestää. Teneriffa oli voitokas sekä petankissa että mölkyssä. Kerholaiset nauttivat toistensa seurassa viiniäkin nauttien, pitkien pöytien äärellä. Aivan täydellinen retkipäivä. 

Suomen historian ensimmäiset aluevaalien ennakkoäänestys järjestettiin Suomi-kerhon toimistossa Puerto de la Cruzissa. Ensimmäisenä päivänä äänestäjiä kävi yli 70.

Itsenäisyyspäivän tilaisuus:  Puerto de la Cruzin kaupungin, Teneriffan seurakunnan ja Suomi-kerhon  tilaisuus virtuaalisena: https://fb.watch/9KPi4bOD-0/

Lyhyt yhteenveto kaupunginjohtajan puheesta: Kaupungin johtaja toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Puerto de la Cruzissa oleville suomalaisille virtuaalisesti, sillä corona on estänyt pitämään perinteellisen yhteisen juhlan, jossa he ovat päässeet kuuntelemaan musiikkiamme sekä tutustumaan kulttuurimme. Terveiset lähetetään kaikesta huolimatta samalla kiintymyksellä kuin aina.

Itsenäisyyspäivänä ei ollut pandemian takia vieläkään mahdollista järjestää isoa tapahtumaa kerhon jäsenille. John Lucas oli kutsunut ystäviään, Suomi-kerhon toimijoita  Sitio Litren puutarhaan coctailtilaisuuteen. Tilaisuus oli hyvin lämminhenkinen, mukana myös konsuli Madridista sekä konsulaatin edustajia Las Palmasista sekä kerhomme nykyisiä ja aiempia aktiiveja.

Marketta Kurua muistettiin ja kiitettiin hänen puheenjohtajavuodestaan ja aiemmistakin arvokkaista työvuosista kerhon parhaaksi.