Kerho vetoaa jäseniin saadakseen rahat kasaan omaa tilaa varten

11.4.2022

Kerho on pitkään etsinyt riittävän tilavaa ja toiminnalle sopivaa tilaa Puerto de la Cruzin alueelta. Useita kohteita on katsottu, mutta edelleen jatkamme vuokratiloissa eikä se ole taloudellisesti ollenkaan hyvä asia. Olemme saaneet yhteydenottoja jäseniltä koskien asian kiirehtimistä, hallituksen toivotaan vihdoinkin pääsevän asiassa eteenpäin. Myös sosiaalisessa mediassa asiasta on keskusteltu. Viime keväänä hallitus sai valtuudet kaupan tekoon, mutta kerhon varat ovat vielä riittämättömät sellaisen tilan hankkimiseen, jonne saisimme toimintamme mahtumaan.

Yksi tila on ollut mielessämme erityisesti ja se on edelleen myynnissä. Meille sopiva tila on Mazaroco kadulla https://www.milanuncios.com/…/local-calle-mazaroco… Tästä on aikaisemmin jo neuvoteltu, mutta rahamme eivät riittäneet eivätkä pankit täällä myöntäneet lainaa. Tämän tilan hintapyyntö on 144.000 euroa. Olemme saaneet yhteydenottoja jäseniltä, jotka ovat valmiita lainaamaan 30.000 euroa rahaa juuri tämän tilan ostamiseen. Tarkkojen laskelmien jälkeen se ei vielä riitä vaan kerho tarvitsee 20.000 euroa lisää, jotta voimme ostaa tämän lähes 200 neliöisen tilan. Sinne mahtuvat harrasteryhmät, juttutuvat, jopa kuukausi-infot ja tanssit, jumpat ja joogat. Lisäksi siellä meillä on mahdollisuus saada päivittäinen kokoontumistila, jonne voi poiketa ilman asiaakin juomaan vaikka kupposen kahvia. Kirjasto ja toimisto sijoittuu tilaan tottakai. Kauppahintaan tulee lisätä verot ja notariaattikulut sekä muutostyöt. Kerho ei tietenkään voi käyttää koko pankkitilillä olevaa summaa, meidän on maksettava vuokra koko jäljellä olevalta vuodelta sekä palkat ym. juoksevat kulut. Siksi tuo 20 t euroa vielä tarvitaan. Ilman muuta kauppahinnasta neuvotellaan ja sitä pyritään saamaan alemmaksi.

Jotta tämä vuosia kestänyt etsiminen ja tilasta neuvotteleminen vihdoinkin saataisiin päätökseen, vetoan jokaiseen jäseneen ja kysyn, että eikö tämä olekin meidän yhteinen asiamme ja tavoitteemme. Puuttuva summa saadaan kasaan, kun jäsenistöstä löytyy henkilöitä, jotka haluavat lahjoittaa kerholle rahaa. Vastineeksi kerhotilassa voi näkyä jokaisen lahjoittajan nimi, jos halutaan. Lisäksi toivomme, että jäsenistöstä löytyy lisää niitä henkilöitä, joilla on mahdollisuus lainata kerholle rahaa, laina-ajalta maksamme korkoa. Otamme avosylin vastaan lahjoituksia ja pienetkin lahjoitukset auttavat saamaan puuttuvan summan kasaan. Sosiaalisessa mediassa on jokunen jäsen jo ilmoittanut auttavansa oman kivijalan hankkimisessa.

Toinen vaihtoehto, joka sekin on tullut jäsenistön ehdotuksena, että kerhon jäsenet maksavat yhden tai useamman vuoden jäsenmaksut etukäteen. Jäsenmaksu on todella pieni, joten tämä ei liene ylitsepääsemätöntä. Tällä vaihtoehdolla saisimme puuttuvan summan kokonaan, mikäli riittävän moni on halukas jäsenmaksun etukäteen maksamaan. Vetoan myös kerhomme ainaisjäseniin, teitäkin on muutama kymmenen. Jospa teistäkin osalla olisi halua antaa kerholle lahjoitus tilojen hankkimista varten. Mikäli saamme ennen lokakuun alkua kerättyä lahjoituksina ja/tai lainalupauksina 20.000 euroa, kokoonnumme yleiskokoukseen lokakuun puolen välin paikkeilla päättämään asiasta. Kauppahan voidaan toteuttaa vasta syksyllä yleiskokouksen jälkeen. Minulla on vahva tunne, että kerhon jäsenistöstä löytyy ne henkilöt, jotka ovat tarpeeksi kauan seuranneet kaukaa tai läheltä tätä pitkäksi venynyttä tilahankintaa ja haluavat antaa oman panoksensa asiaan.

Mainituilla summilla saadaan siis tila hankittua, mutta kaikki kunnostustyöt, sisustus, istuimet, pöydät ja laitteet puuttuvat. Nykyisissä tiloissa on muutama pöytä ja tuoli. Siksi lähetämme avustusanomuksen Wihuri-säätiölle, jos sieltä saisimme rahat myös tilan kunnostamiseen ja sisustukseen

Tällä sivustolla avaamme nyt keskustelun asiasta, voit myös kertoa kantasi kerhon nettisivujen kohdassa Ota yhteyttä https://www.tenerifensuomikerho.net/ota-yhteytta/

Niitä teistä, jotka ovat valmiit lainaamaan rahaa kerholle, pyytäisimme olemaan sähköpostitse yhteydessä suoraan allekirjoittaneeseen maria.raute@gmail.com tai varapuheenjohtaja Ari Pitkämäkeen, ari.pitkamaki@gmail.com ja kertovan minkä summan haluat lainata.

Mikäli em. tila on syksyllä jo myyty, lahjoitukset jäävät kerhon tilille tilanhankintaa varten, niitä ei käytetä muuhun toimintaan. Etsimme jatkuvasti myös muita sopivia tiloja. Maksaessasi lahjoituksen tai jäsenmaksun, muista merkitä viestikenttään onko kyseessä lahjoitus vai jäsenmaksu ja minkä vuoden. Kerhon pankkitili:

ES 26 3076 0470 9827 1078 5524